Vanaf 1 januari 2025 is de nieuwe cursus “Jongerenwerker, een beroep met kracht!” online, kijk snel op www.lerenbijvivestra.nl voor meer informatie!

Adres

Hermelijnkoog 6
1822CB Alkmaar

Openingstijden

Ma – vrij: 09:00-17:00
Zat – Zon: Gesloten

(Ambulante) begeleiding

Soms loopt je leven even niet lekker, loop je vast op school, thuis of op een ander vlak. De begeleiders van Vivestra bieden een helpende hand bij praktische vragen en bieden steun als je het nodig hebt. Samen met je (ambulant) begeleider onderzoek je waar je tegenaan loopt en wat je er aan kunt doen. Dit kunnen oefeningen, gesprekken of activiteiten zijn.

Ze kunnen je ook begeleiden bij praktische vragen, bijvoorbeeld bij het aanvragen van studiefinanciering, een aanmelding bij het RMC (om terug naar school te gaan) of als je niet weet hoe je voor de eerste keer een belastingaangifte moet doen. De begeleider van Vivestra is een professional gericht op werken met tieners en jongeren.

(Ambulante) begeleiding bij Vivestra is lachen en huilen, leren, groeien en fouten maken. Om ook daar weer van te leren.

Het komt voor dat een tiener of jongere zulke verkeerde keuzes maakt dat hij of zij in detentie dreigt te komen/zitten. Dan krijg je te maken met Bureau HALT, de Kinderbescherming of de jeugdreclassering. PGA procesondersteuning van Vivestra biedt jou als jongere, gemeente en/of Veiligheidshuis, een werkwijze die dichtbij staat. De (ambulant) begeleider ondersteunt de jongere met praktische zaken waaronder het zoeken naar werk, familie- en sociale relaties herstellen en, in samenspraak met bijvoorbeeld de reclassering, inzicht in je/het gepleegde delict(en) krijgen om recidive te voorkomen.

Vivestra is gecontracteerd in de volgende gemeentes:

  • Alkmaar
  • Dijk en Waard
  • Bergen
  • Uitgeest
  • Castricum
  • Heiloo

(Ambulante) begeleiding valt per 1 januari 2015 onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (afgekort WMO).

Je hebt standaard een eigen bijdrage van maximaal € 19,00 per maand. Verder zijn er geen kosten. 

Bij het WMO loket van je gemeente kun je aangeven dat je momenteel ambulante begeleiding nodig hebt en dat je graag wenst deze van Vivestra te ontvangen. Na je aanmelding zul je een gesprek hebben met een werknemer van Vivestra en een medewerker van de afdeling WMO van de gemeente waar je woonachtig bent. Als na dit gesprek je doelen helder en goedgekeurd zijn gaat je begeleidingstraject van start. 

Voor meer informatie kun je contact met Vivestra opnemen, kijk hiervoor op de Contact pagina. 

Behoefte aan (ambulante) begeleiding?

Heb jij een begeleider van Vivestra nodig? Neem contact met ons op of vul het aanmeldformulier in! Wij denken graag met je mee voor een passende oplossing!